Порошенко і Байден домовилися активізувати військово-технічну співпрацю

Четвер, 21 січня 2016, 09:12

Президент України Петро Порошенко провів у Давосі зустріч з віце президентом США Джо Байденом, на якій значну увагу було приділено безпековим питанням.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента України.

Значна увага під час зустрічі, яка тривала більше чотирьох годин, була приділена підтримці США  українських реформ, активізації військово-технічної співпраці.

Президент подякував віце-президенту США за допомогу, яка надійшла в Україну, на 23 мільйона доларів.

"Ми домовились про продовження і активізацію цієї співпраці", – повідомив Петро Порошенко.

Крім того сторони поговорили про Мінські домовленості.

"Ми дійшли спільного висновку, що альтернативи Мінському процесу не існує. Ми маємо повну підтримку США щодо повної імплементації Мінського процесу, який має безпекову складову.

Ми домовились про скоординовані дії, які мають забезпечити припинення вогню, обстрілів, безперешкодний доступ представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до пунктів зберігання важкої зброї і до кордону. Домовились про координацію дій з активізації звільнення українських заручників", – розповів Петро Порошенко.

Крім того, Порошенко і Байден скоординували дії по активізації політичного процесу, включаючи підготовку виборів на Донбасі відповідно до українського законодавства з широкою участю міжнародних спостерігачів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.