МЗС Словаччини застерегло Грецію від втручання у внутрішні справи країни

П'ятниця, 11 березня 2016, 16:59

Міністерство закордонних справ Словаччини звинуватило посла Греції в Братиславі у втручанні у внутрішні справи країни через критику антимігрантської позиції прем’єра Роберта Фіцо під час виборчої кампанії.

Про це повідомляє видання Aktuality.

Повідомляється, що МЗС Словаччини дипломатичними каналами повідомило послу Греції Ніколасу Плексідасу про занепокоєність і жаль з приводу чергових спроб вплинути на внутрішню ситуацію в Словаччині.

Таким чином, відомство відреагувало на слова посла в інтерв'ю словацьким ЗМІ про те, що прем'єр Роберт Фіцо розіграв ксенофобську карту під час виборів і це не булла успішна тактика.

"Кампанія лише збільшила ксенофобські настрої серед словаків" - сказав Плексідас, зазначивши, що це дозволило пройти в парламент ультраправим силам.

У МЗС Словаччини заявили, що слова посла Греції є "неприйнятними", і висловили сподівання, що такі словесні атаки на представників партнерів по ЄС не повторяться.

Як повідомлялося, внаслідок парламентських виборів, що відбулися в Словаччині 5 березня, до парламенту країни пройшли відверто проросійські сили та популісти.

Зокрема, проросійська політична сила "Народна партія Наша Словаччина" отримала понад 8% голосів виборців та, відповідно, 14 мандатів в парламенті.

Окрім того, до парламенту також пройшла  популістська партія SME з 6,6% (11 мандатів).

Партія діючого прем’єра Роберта Фіцо SMER-SD отримала меншу підтримку, ніж передбачали опитування напередодні виборів. Зокрема, партія Фіцо набрала 28,3%, що дає їй змогу провести 49 депутатів до парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: