Комісія НАЗК провалює голосування, у президента кажуть про зрив створення агенції

Вівторок, 15 березня 2016, 21:19

Комісія з обрання членів Національної агенції з питань протидії корупції не змогла підтримати двох кандидатів, яких вважають ключовими, після чого заступник голови адміністрації Олександр Данилюк тимчасово призупинив участь в роботі комісії.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Першим на голосування комісії було поставлено кандидатуру Руслана Рябошапки, висунутого від Реанімаційного пакету реформ. Вона набрала 5 голосів з 8 (необхідний мінімум для ухвалення рішення – 6 голосів).

Після цього відбулося голосування щодо Миколи Хавронюка, претендента з найвищим рейтингом серед учасникыв конкурсу. Він отримав 4 голоси за, чотири – проти.

Після цього член комісії від адміністрації президента Олександр Данилюк оголосив, що вважає сьогоднішні дії колег спробою зірвати створення агенції.

"Я вимушений призупинити участь в комісії. Я зараз піду повідомлю президента про те, що відбувається. А тут відбувається зрив всього процесу (створення НАЗК)", - заявив Данилюк.

Як відомо, минулої ночі голосування в комісії було заблоковане через розбіжності її членів щодо можливості призначення Рябошапки. Між тим, кандидатура Хавронюка ні в кого не викликала заперечень.

У вівторок між тим Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в НАЗК, якщо не підтримають Рябошапку.

Таким чином, робота комісії і створення агенції наразі опинилися в тупику.

Як відомо, створення НАЗК лишається єдиною вимого для візової лібералізації з ЄС.

Президент Порошенко планував повідомити ЄС про обрання мінімальної необхідної кількості членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя, що відбудеться 17 березня. Для цього комісія має обрати двох членів агенції.