Словенія прискорить обробку запитів прохачів притулку

Субота, 5 березня 2016, 12:49

Парламент Словенії прийняв закон, спрямований на прискорення обробки запитів прохачів притулку в країні, яку в останні місяці захлеснула хвиля мігрантів, які прямують в Західну Європу.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з новим законом, уряд оброблятиме клопотання про надання притулку як можна швидше. В даний час процедура оброблення запитів може займати до кількох місяців.

"До нової законодавчої бази уряд хоче включити швидке і ефективне ухвалення рішень про надання притулку", - сказала міністр внутрішніх справ Весна Горкош Знідар.

"Вся Європа знаходиться під великим міграційним тиском, ми на межі. ЄС необхідно прийняття рішення, що завадити повторенню міграційної кризи 2015 року", - сказала вона.

Парламент відкинув вимоги опозиції визначити максимальну кількість людей, які зможуть отримати притулок в країні кожен рік.

З жовтня минулого року, коли Угорщина збудувала паркан на кордоні з Хорватією і направила маршрут мігрантів на захід Словенії, через країну пройшли майже 500 тисяч мігрантів, які прямували в Австрію та інші країни Західної Європи.

Тільки 460 мігрантів попросили притулку в Словенії і лише 10 із них до цього часу отримали притулок в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: