Жителям Бельгії роздадуть таблетки з йодом для профілактики впливу радіації

Четвер, 28 квітня 2016, 11:14

Жителі Бельгії практично по всій країні будуть отримувати таблетки з йодом, прийом яких послаблює вплив радіації на організм людини.

Про це заявила федеральний міністр охорони здоров'я Меггі де Блок, повідомляє La Libre Belgique.

Уряд вирішив прислухатися до рекомендацій Ради охорони здоров'я, яка запропонувала видавати йод в якості профілактики (не чекаючи, очевидно, інцидентів на АЕС) всім, хто живе в радіусі 100 км навколо станції, а не в радіусі 20 км, як це відбувається в даний час.

Розташування АЕС на території Бельгії

Враховуючи відносно невеликі розміри території Бельгії та розташовані на ній шість АЕС, під це рішення підпадають практично всі бельгійці. Крім того, беруться до уваги також зони навколо АЕС сусідніх з Бельгією країн.

Раніше міністр внутрішніх справ Бельгії заявляв, що наразі немає прямої загрози для АЕС Бельгії з боку терористів, але виступив за посилення заходів безпеки.

ЗМІ повідомляли, що бельгійські АЕС були пріоритетною ціллю для терористів, які вчинили теракти 22 березня в Брюсселі. Прокуратура цю інформацію не підтвердила.

Після терактів в Брюсселі було частково евакуйовано працівників бельгійської АЕС "Тіанж". Про причини евакуації не повідомлялося.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.