НАТО не хоче "холодної війни" з РФ, але захищатиме всіх членів Альянсу - Столтенберг

Вівторок, 14 червня 2016, 14:24

НАТО буде продовжувати захищати і забезпечувати оборону країн-членів Альянсу від загроз з будь-яких напрямків і залишає відкритими шляхи для політичного діалогу з РФ.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Ми проводимо найбільш потужне посилення наших сил з часів "холодної війни". На зустрічі міністрів оборони ми будемо приймати нові рішення, пов'язані з посиленням нашої присутності на східних кордонах Альянсу – в регіоні Балтійського моря у Польщі, а також на південному сході Європі", - сказав Столтенберг.

Столтенберг підкреслив, що НАТО має залишати відкритими канали для політичного діалогу, а також забезпечувати військові контакти з РФ, щоб уникати інцидентів подібних тим, що стався зі збитим російським літаком.

"Ми надсилаємо важливе послання: ми не прагнемо до конфронтації з Росією, ми не хочемо нової "холодної війни" і ми прагнемо до конструктивних відносин з РФ, заснованих на співпраці, особливо в умовах такої напруженості, як зараз", - сказав генсек НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: