За добу до катастрофи EgyptAir на літаку тричі фіксувалися несправності - ЗМІ

Четвер, 2 червня 2016, 09:53

На борту літака A320 компанії EgyptAir, який впав у Середземне море, за добу до катастрофи датчики тричі фіксували неполадки.

Про це повідомляє Le Parisien з посиланням на свої джерела.

За даними видання, 18 травня некоректна робота ряду систем була зафіксована ще під час злетів в Еритреї, Тунісі і Єгипті. За добу, предшествовашие катастрофи, літак здійснив шість польотів середньої протяжності.

Остання зупинка лайнера в аеропорту "Шарль де Голль" у Парижі тривала одну годину і сім хвилин.

Очевидно, перші три попередження не надто стурбували екіпаж Egyptair. У всякому разі, пілоти не повідомляли про інциденти на борту під час останньої зупинки в Парижі.

"Цей тип літака оснащений декількома датчиками, які фіксують будь-які задимлення і автоматично передають у систему Acars, до якої вони підключені. Іноді ці датчики спрацьовують через підвищену вологість або перегріті пари кондиціонування повітря. Але ці датчики були значно вдосконалені останнім часом, щоб не видавати помилкові попередження", - сказав співрозмовник видання.

Раніше повідомлялося, що ризиковані дії пілотів після помилкового сигналу про задимлення могли стати причиною аварії літака EgyptAir.

Як повідомлялося, літак Airbus A320 компанії Egyptair, який вилетів з Парижа 18 травня о 23.09 до Каїра, зник з радарів близько 2.45 ранку після того як зайшов у повітряний простір Єгипту.

На борту літака перебували 56 пасажирів, в тому числі троє дітей, і 10 членів екіпажу. Більшість пасажирів на борту літака Egyptair – єгиптяни і французи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: