ЄС на рік продовжив операцію проти контрабандистів в Середземному морі

Понеділок, 20 червня 2016, 16:42

Рада ЄС у закордонних справах на рік продовжила військово-морську операцію  "Софія" по боротьбі з контрабандистами, які займаються нелегальним перевезенням мігрантів через Середземне море.

Про це йдеться в офіційному повідомленні.

Рада також посилила мандат операції, додавши дві допоміжні завдання: підготовку Лівійської берегової охорони і військово-морського флоту і сприяння здійсненню ембарго ООН на поставки зброї у відкритому морі біля берегів Лівії.

"Законна влада Лівії запросила підтримку у нарощуванні потенціалу та навчанні її берегової охорони і ВМС. Мета проекту полягає у підвищенні їхньої здатності боротися з контрабандою та торгівлею людьми в Лівії і виконувати пошуково-рятувальні заходи", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, операція "Софія" була ініційована після серії катастроф з суднами з біженцями, які намагалися дістатися з Лівії до Італії.

Кораблі берегових служб ЄС отримали право зупиняти, обшукувати і не пропускати плаваючі засоби, запідозрені в контрабанді людьми.

Як повідомлялося, НАТО має розпочати військово-морську операцію біля берегів Лівії для того, щоб закрити так званий західний середземноморський маршрут мігрантів до Європи та розпочати масову репатріацію мігрантів з Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: