ЄС продовжить санкції проти РФ, але є розбіжності щодо подальших кроків

Вівторок, 21 червня 2016, 07:46

Країни ЄС продовжать санкції проти Росії на півроку на тлі зростання розбіжностей між урядами різних держав щодо подальших кроків у цьому питанні.

Про це повідомляє Reuters.

Франція у понеділок підтвердила, що послаблення економічних санкцій неможливе доки Москва не відмовиться від підтримки сепаратистів на сході України. Однак Париж також хоче пошуку шляхів зближення з Кремлем.

"Умови для скасування санкцій не виконані, оскільки мінські домовленості не поважаються і не виконуються", - зазначив глава МЗС Франції, якого цитує Deutsche Welle.

В той же час Словаччина, яка найближчі півроку головуватиме в Раді ЄС, заявляє, що не можна ігнорувати політичний тиск в окремих країнах ЄС щодо зміни політики санкцій.

"Я не закликаю до скасування санкцій. Але я не хочу бачити, що ми формально підтримуємо санкції, але поза ними підписуємо великі угоди з Росією, відвідуємо цю країну, проводимо зустрічі з людьми, які знаходяться у чорному списку", - сказав глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак.

"Така є нинішня реальність і було б справедливо це обговорити", - додав він.

Глава МЗС Британії Філіп Хеммонд заявив, що жодного половинчастого виконання Мінських угод бути не можу.

"Якщо хочете послаблення санкцій, виконуйте свої зобов’язання в рамках Мінська, всі, а не деякі з них. Росіяни грають у гру "Розділяй і владарюй", орієнтуючись на тих, хто схильний говорити про послаблення санкцій, тиснучи на них. І це велика помика" - сказав Хеммонд.

Очікується, що посли ЄС приймуть рішення про продовження санкцій у вівторок.

Жан-Марк Еро зазначив, що саме рішення буде формалізовано під час засідання глав МЗС країн ЄС у п'ятницю, 24 червня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: