Француз, арештований в Україні з арсеналом зброї, відмовляється говорити

Понеділок, 4 липня 2016, 11:01

Затриманий в Україні громадянин Франції, якого підозрюють у плануванні терактів, відмовився розмовляти із представниками французьких правоохоронних органів.

Про це повідомляє Le Figaro.

За даними видання, суддя та двоє французьких слідчих перебували в Україні з 29 травня по 1 липня. Але затриманий відмовився від надання показів.

"Мені нема чого сказати", - повторював молодий чоловік 25 років, відповідаючи на запитання протягом дня.

"Я думав, що він буде говорити, але я опинився перед дуже впертою людиною", - розповідає французький суддя.

Заарештований 21 травня українською владою француз Грегуар М. збирався перетнути кордон Польщі із арсеналом зброї. Зараз він перебуває під арештом у Києві.  

В Україні уродженець міста Маас звинувачений у контрабанді, допомозі злочинній організації та незаконному обігу зброї, боєприпасів або вибухових речовин. 

У багажнику його автомобіля після затримання, за даними СБУ, було виявлено 125 кг тротилу, дві протитанкові ракети, п'ять автоматів Калашникова і більше 5000 боєприпасів.

Українські слідчі підозрюють затриманого у плануванні нападів на французькій землі під час Євро-2016. Українські спецслужби записали розмову француза, у якій він висловив свою незгоду з міграційною політикою Франції, "поширенням ісламу" і "глобалізацією".

"Ми чули всі це записи, але нам все ще потрібно провести експертизу і зробити свою оцінку", - сказав співрозмовник видання у французькій прокуратурі.

Україна, яка погодилася співпрацювати з Францією, повинна направити всі свої матеріали протягом місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: