У Франції спірну трудову реформу знову провели через парламент без голосування

Вівторок, 5 липня 2016, 17:57

Прем’єр-міністр Франції Мануель Валльс вдруге скористався пунктом 3 статті 49 Конституції Франції для того щоб провести через парламент закон про спірну трудову реформу, яка вже понад три місяці спричиняє в країні протести.

Про це повідомляє видання L’Express.

"Незважаючи на наявний компроміс, ми бачимо альянс тих, хто не хоче нічого змінювати. Мій уряд має намір просуватися вперед, оскільки це спільний інтерес, а не окрема позиція. Ми не дозволимо деяким гратися з інституціями", сказав Валльс.

Закон буде вважатися прийнятим якщо протягом 24 годин не буде ініційовано вотум недовіри уряду. Про намір внести таку ініціативу вже заявили ліві. Для цього їм протягом доби потрібно зібрати підписи 10% депутатів, або 58 парламентарів.

Нагадаємо, Мануель Валльс уже використав право застосування пункту 3 статті 49 Конституції Франції для того щоб провести через парламент трудову реформу у першому читанні.

Передбачене реформування законодавства дозволить скасувати частину захисту, якою користуються працівники у питаннях звільнення, з метою заохочення підприємців наймати більше людей.

Реформа також передбачає, що компанії отримають більше повноважень щодо скорочення робочого часу та, відповідно, зменшення зарплати.

Крім того, документ дозволяє співробітникам працювати більше, набагато більше - ніж нинішній робочий тиждень, що не перевищує 35 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.