Глава ЄК хоче призначити британця на посаду єврокомісара з питань безпеки

Вівторок, 2 серпня 2016, 11:26

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер оголосив про свій намір призначити на посаду єврокомісара з питань безпеки сера Джуліана Кінга, кандидата від Великої Британії.

Про це йдеться у прес-релізі Єврокомісії.

"11 липня, президент Юнкер провів співбесіду з сером Джуліаном Кінгом у якості кандидата в єврокомісари зі Сполученого Королівства, який має замінити колишнього комісара лорда Хілла. Виходячи з цього, президент Юнкер сьогодні заявив про намір передати посаду єврокомісара з питань безпеки серу Джуліану Кінгу", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що Кінг має сприяти реалізації оперативної та ефективної безпекової політики ЄС.

Єврокомісар ЄС з питань безпеки буде працювати під керівництвом першого віце-президент ЄК Франса Тіммерманса. Також він буде підтримувати і доповнювати роботу Дімітріса Аврамопулоса, єврокомісара з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства.

Президент ЄК проводить консультації щодо призначення кінга вже протягом кількох  тижнів.

Про свій вибір Юнкер вже повідомив прем'єр-міністра Британії Терезу Мей, а також Мартіна Шульца, президента Європейського парламенту і Роберта Фіцо, прем'єр-міністра Словаччини, яка на цей момент головує в Раді Європейського Союзу.

Як повідомлялося, після того як Британія на референдумі вирішила вийти з ЄС єврокомісар з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та єдиного ринку капіталів Джонатан Хілл вирішив залишити свій пост.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: