У східних районах Дамаска йдуть бої попри оголошене перемир'я

П'ятниця, 16 вересня 2016, 16:06

Запеклі бої і сутички між силами режиму Башара Асада та повстанцями сьогодні відбуваються на східних околицях столиці Сирії Дамаска, незважаючи про домовленість про перемир'я в країні.

Про це повідомляє AFP.

"Сирійська армія блокує напади озброєних груп, які намагалися проникнути у східні райони столиці через Джобар... що призводить до інтенсивних зіткнень і ракетних обстрілів", - розповів співрозмовник агентства.

Східне передмістя Дамаска – район Джобар - контролюється повстанцями. Цей регіон був полем битви протягом більше, ніж двох років і майже все населення звідти втекло.

Спостерігачі також підтверджують інформацію про зіткненнях і повідомлять, що більше 20 снарядів і ракет впали в районі Джобар. Інформацію про втрати не надходило.

Відзначається також що в Джобарі присутні ісламістські угруповання, в тому числі "Фатах аш-Шам" (раніше "Фронт ан-Нусра"), на яке не поширюється перемир'я.

Спостерігачі відзначають, що угоду про перемир’я між США та Росією буде особливо важко втілити в місцях, де "Фатах аш-Шам" сформувала міцні зв'язки з місцевими повстанцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: