Міноборони РФ заперечує зближення своїх бомбардувальників з ісландським лайнером

Вівторок, 27 вересня 2016, 14:42

У міністерстві оборони РФ заперечили повідомлення ЗМІ про небезпечне наближення російських бомбардувальників до ісландського цивільного лайнера.

Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, передає Интерфакс.

"Повідомлення ісландських пілотів і дипломатів про нібито небезпечне зближення російських літаків далекої авіації до цивільного лайнера над акваторією Норвезького моря - не більше ніж плід їхньої особистої фантазії", - заявив він.

За його словами, 22 вересня російські стратегічні бомбардувальники Ту-160 виконували завдання за планом повітряного патрулювання над північно-східною частиною Атлантичного океану.

"Російські літаки з включеними транспондерами слідували за маршрутом патрулювання на значній безпечній віддаленості від цивільних літаків і без перетину повітряних трас", - сказав Конашенков.

Він підкреслив, що маршрут літаків проходив над акваторією Баренцева і Норвезького морів в строгій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору.

"Безпідставність звинувачень підтверджує плутанина в заявах ісландських дипломатів і пілотів про типи і кількість нібито побачених ними російських літаків. Про цілі таких вкидань ми говорили вже не раз - використання будь-якої можливості для нагнітання русофобії в Європі", - заявив Конашенков.

Раніше ЗМІ з посиланням на ісландських пілотів з'явилися повідомлення про те, що російські бомбардувальники Ту-22 нібито допустили небезпечне зближення з пасажирським літаком. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.