Глава МЗС Туреччини заявив про готовність до співпраці з Москвою щодо Сирії

Четвер, 29 вересня 2016, 16:30

Якщо Росія налаштована на перемир'я в Сирії, то Туреччина готова до співпраці з Москвою, в тому числі з питань доставки гуманітарних вантажів.

Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу на спільній прес-конференції з главою МЗС Латвії Едгаром Ринкевичем, повідомляє агентство Anadolu.

За його словами, процеси, що протікають в Сирії показують, що домовленості про припинення вогню і доставку гуманітарних вантажів порушуються режимом Башара Асада і його прибічниками.

"Анкара надала активну підтримку і зробила все можливе для реалізації останньої угоди щодо Сирії між США і Росією", - зазначив міністр.

"Якщо Росія готова співпрацювати з нами в питаннях припинення вогню та гуманітарної допомоги, ми готові", - сказав він.

Чавушоглу також повідомив, що Анкара співпрацює з ООН з питання гуманітарних вантажів для Сирії, однак конвої з вантажем часто ставали мішенню для авіації.

"За останні п'ять років сили Асада і їх прибічники неодноразово застосовували хімічну зброю і бочкові бомби, що є військовим злочином. Враховуючи той факт, що останню угоду щодо Сирії також не було реалізовано, нам необхідно продовжити зусилля по політичному врегулюванню сирійського конфлікту", - сказав міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.