У Німеччині тривають переговори щодо кандидатури наступного президента

Понеділок, 14 листопада 2016, 09:58

Безрезультатно закінчилися у неділю, 13 листопада, переговори голів ХДС, ХСС та СДПН щодо кандидатури наступного президента Німеччини.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Канцлер Ангела Меркель, лідер ХСС Горст Зеегофер та очільник СДПН Зігмар Габірель відклали прийняття остаточного рішення щодо спільної кандидатури до понеділка, 14 листопада.

Габріель раніше пропонував на посаду президента країни кандидатуру міністра закордонних справ Франка-Вальтера Штайнмаєра. Кого зі свого боку може запропонувати союз ХДС-ХСС, поки точно невідомо.

За даними ЗМІ, кандидатами на посаду президента від ХДС-ХСС могли би бути міністр оборони Урсула фон дер Ляєн або президент Федерального банку Німеччини Єнс Вайдманн.

Чинний федеральний президент Німеччини Йоахім Гаук вирішив не балотуватися на дозволений німецькою конституцією другий п'ятирічний термін перебування на цій посаді.

Його наступника 12 лютого 2017 року мають обрати Федеральні збори, до яких входять депутати Бундестагу й делегати від федеральних земель відповідно до розстановки сил у земельних парламентах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.