НАТО чекає, що Україна використає досвід країн Альянсу для реформування

Четвер, 3 листопада 2016, 10:23

Керівник представництва Північноатлантичного альянсу в Україні  Александр Вінніков наголошує, що Україна є пріоритетним партнером для НАТО, і це підтверджується масштабами підтримки з боку Альянсу.

Про це він заявив, відкриваючи конференцію з питань допомоги НАТО в Києві.

"На саміті НАТО в липні Україна була єдиною державою, що мала окрему зустріч на найвищому рівні, що стало ще одним підтвердженням особливої важливості України для Альянсу", - наголосив він.

Вінніков нагадав, що Комісією Україна-НАТО був затверджений комплексний пакет допомоги (КПД), який є безпрецедентним для відносин Альянсу з третіми країнами.

"КПД містить 40 заходів у 13 галузях і покриває значно більше ніж просто військову сферу, адже потрібно надавати комплексну відповідь на безпекові загрози, з якими стикається Україна", - заявив він.

Вінніков наголосив, що Альянс концентрується на тому, щоби передати Києву досвід інших столиць, які успішно пройшли шлях адаптації стандартів НАТО.

"Ця програма дозволяє Україні використовувати досвід та експертизу інших країн для просування реформ... Україна зробила багато, але багато викликів лишається", - заявив представник Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.