Бойовики ІДІЛ стратили сотні людей в Мосулі, активно вербують дітей – ООН

П'ятниця, 4 листопада 2016, 15:52

В околицях Мосула і в місті бойовики "Ісламської держави" стратили сотні людей, серед яких 50 дезертирів і 180 колишніх співробітників іракського уряду.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформацію ООН.

"До 50 були страчені за дезертирство в понеділок на військовій базі Газані, що в Мосулі, ще 180 осбі були вбиті бойовиками ІДІЛ під час відступу з міста Кокджалі", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється про те, що бойовики у вівторок перевезли 1 600 викрадених мирних жителів з містечка Хаммам аль-Аліл до Талль-Афаре можливо, для використання в якості живого щита проти ударів з повітря. Вони також вивезли 150 родин з Хаммам аль-Аліла до Мосула в середу.

 Бойовики пояснили жителям Хаммам Аль-Аліла, що забирають до своїх підрозділів хлопчиків старше дев'яти років.

За інформацією ООН, бойовики утримують близько 400 курдів, єзидів і шиїтських жінок в Талль-Афаре, і цього тижня, ймовірно, вбили ще близько 200 осіб у Мосулі.

Як повідомлялося, лідер "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді у першому з грудня минулого року зверненні закликав бойовиків терористичного угруповання не здаватися і висловив переконаність у перемозі в той час як іракські війська вже ввійшли до Мосула.

Як відомо, 17 жовтня іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолює США, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.