Саміт ЄС триватиме лише один день, 15 грудня

П'ятниця, 2 грудня 2016, 13:28

Саміт лідерів країн ЄС, який регулярно проходить наприкінці року, триватиме лише один день і завершиться "неформальним" обідом, на якому не буде присутня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей.

Орієнтовна програма зустрічі з'явилася на сайті Європейської ради вчора, 1 грудня.

Дональд Туск, президент Європейської ради, запросив лідерів на одноденну зустріч в Брюсселі 15 грудня.

Зазвичай саміти ЄС тривають два дні.

Як повідомив прес-секретар президента Європейської ради Дональда Туска, саміт триватиме лише один день, після чого відбудеться одна прес-конференція.

"У порядку денному наступне: міграція, безпека, економічний і соціальний розвиток та зовнішні відносини", - написав він у Twitter.

Повідомляється, саміт розпочнеться раніше (об 11.30 замість 15.00) і закінчиться о 18.30 прес-конференцією президента Європейської ради, президента Європейської Комісії і прем'єр-міністра Словаччини, країни, яка головує в Раді ЄС.

За даними видання Euractiv, саміт завершиться обідом, на якому будуть присутні 27 глав держав чи урядів ЄС, окрім прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей.

Зустріч за обідом без прем'єр-міністра Британії називають "неформальною", оскільки лише 28 держав-членів ЄС можуть офіційно приймати рішення від імені ЄС.

Як повідомлялося, Європейська рада, яка збереться на засідання у Брюсселі, обговорить питання ратифікації Нідерландами угоди про асоціацію ЄС-Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.