Проросійський президент Молдови зустрівся з Путіним

Вівторок, 17 січня 2017, 14:05

Новий президент Молдови Ігор Додон, який виступає за тісне партнерство з Росією, в рамках першого офіційного візиту до РФ зустрівся з російським президентом РФ Володимиром Путіним. 

Про зустріч Путіна з Додоном повідомляється на сайті Кремля.

Повідомляється, що президент Молдови висловив жаль з приводу того, що останні сім років з молдавських стратегічних документів зникло стратегічне партнерство з Росією.

"Але в минулому році народ Молдови проголосував за президента і проголосував за програму президента. Більшість громадян Республіки Молдова проголосували за збереження державності, за нейтралітет, за стратегічне партнерство з Російською Федерацією", - заявив Додон.

"На жаль, ми з вами знаємо, що відносини між нашими країнами складалися останнім часом не кращим чином. Про це говорить і падіння товарообігу, за останні роки він впав практично в два рази.

Але я дуже розраховую, що ваш перший візит в Росію буде хорошим поштовхом для розвитку наших міждержавних зв'язків в усіх напрямках" - заявив Путін на зустрічі із Додоном.

Нагадаємо, у грудні Ігор Додон склав присягу і вступив на посаду президента Молдови. Додон був обраний главою держави в другому турі президентських виборів, які відбулися 13 листопада. 

Зазначимо, що новий президент Молдови Ігор Додон виступає за тісне партнерство з Росією.

Ще будучи кандидатом у президенти, Додон виступав за федералізацію країни та надання особливого статусу Придністров'ю.

Додон також заявляв, що Крим належить Росії. Згодом він повторив заяву про "російський Крим" та пояснив свої міркування.