Додон хоче анулювати асоціацію Молдова-ЄС після парламентських виборів

Вівторок, 17 січня 2017, 15:28

Проросійський президент Молдови Ігор Додон сподівається, що Угода про асоціацію Молдова-ЄС буде анульована Кишиневом після наступних парламентських виборів.

Про це він заявив під час свого візиту до Москви, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Додона, підписання Молдовою угоди про асоціацію з Євросоюзом нічого їй не дало, і не виключено, що ця угода буде анульована після майбутніх парламентських виборів у країні.

"Є реальна ситуація. Ми прагматики. Ми розуміємо, що є Угода про асоціацію з Європейським Союзом. До речі, я неодноразово виступав проти підписання цієї угоди. Я вважаю, що ця угода Молдові ніяких плюсів не дала", – наголосив Додон під час на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

За його словами, Молдова втратила російський ринок, тоді як обсяги молдовського експорту до ЄС знизилися.

"Тобто ми нічого не отримали від підписання цієї угоди. І я не виключаю, що після наступних парламентських виборів буде позиція, і я підтримаю цю позицію парламентської більшості - Партії соціалістів", – відзначив президент Молдови.

"Сподіваюся, що вони (Партія соціалістів, до якої належить Додон. – Ред.) отримають парламентську більшість і ця угода буде анульована", – резюмував Додон.

Раніше повідомлялося, що новий президент Молдови Ігор Додон, який виступає за тісне партнерство з Росією, в рамках першого офіційного візиту до РФ зустрівся з російським президентом РФ Володимиром Путіним

Нагадаємо, у грудні Ігор Додон склав присягу і вступив на посаду президента Молдови. Додон був обраний главою держави в другому турі президентських виборів, які відбулися 13 листопада минулого року. 

Ще будучи кандидатом у президенти, Додон виступав за федералізацію країни та надання особливого статусу Придністров'ю.

Додон також заявляв, що Крим належить Росії. Згодом він повторив заяву про "російський Крим" та пояснив свої міркування.