У Європарламенті вивчатимуть випадки порушення прав громадян ЄС у Британії

Четвер, 26 січня 2017, 11:02

Європарламент буде розслідувати порушення прав громадян країн-членів ЄС, які проживають у Великій Британії та які звернулися за отриманням громадянства або постійної посвідки на проживання після голосування щодо Brexit.

Про це повідомляє The Guardian.

Заступник голови ліберальної групи в парламенті Софі ін 'т Велд (Sophiе in 't Veld) повідомила виданню про те, що має намір сформувати міжпартійну групу для вивчення випадків зіткнення громадян ЄС з "бюрократичною стіною" при намірі забезпечити своє майбутнє у Великій Британії.

Депутат Європарламенту заявила, що причиною створення такої групи є занепокоєність громадян ЄС, особливо після випадку з голландкою Монікою Хокінс.

Повідомляється, що в кінці минулого року Хокінс, яка живе у Британії протягом 24 років (одружена з британцем та має двох дітей), отримала листа від британського МВС, у якому їй радили готуватися залишити Британію, якщо вона не включить необхідну документацію у своїй заяві на отримання посвідки на проживання.

Нагадаємо, у Британії активісти попередили уряд, що 1 мільйон громадян ЄС, які живуть у Великій Британії, можуть опинитися під загрозою депортації після Brexit, якщо британський уряд не придумає способу, щоб визнати їхній статус в країні.

Раніше повідомлялося, що у Британії Об'єднаний парламентський комітет з прав людини (JCHR) попередив британський уряд про неможливість масової депортації приблизно 2,9 мільйона громадян ЄС із країни після Brexit, та закликав вжити рішучих заходів для забезпечення права на проживання.