Уряд Британії попередили про неможливість депортації мільйонів громадян ЄС

Понеділок, 19 грудня 2016, 13:18

У Британії Об'єднаний парламентський комітет з прав людини (JCHR) попередив британський уряд про неможливість масової депортації приблизно 2,9 мільйона громадян ЄС із країни після Brexit, та закликав вжити рішучих заходів для забезпечення права на проживання.

Про це йдеться у спеціальній доповіді Об'єднаного парламентського комітету з прав людини Британії, яка була оприлюднена 19 грудня, передає The Guadian.

У доповіді Об'єднаний парламентський комітет з прав людини наголошує на політичній невизначеності щодо статусу як громадян ЄС у Британії, так і 1,2 мільйона британців, які проживають в різних країнах Європейського Союзу.

"Уряд не має використовувати права людини як розмінну монету", - заявив голова комітету, депутат Харієт Харман.

"Уряд Великої Британії не може депортувати велику кількість громадян ЄС, які в даний час проживають у Британії", - додав він.

У доповіді йдеться про те, що уряд не в змозі "зробити чітке бачення того, як Brexit може вплинути на права людини ".

Об'єднаний парламентський комітет з прав людини заявляє, що права людини повинні бути захищені та закликає уряд вжити рішучих заходів для забезпечення права на проживання.

Нагадаємо, нещодавно у Британії активісти попередили уряд, що 1 мільйон громадян ЄС, які живуть у Великій Британії, можуть опинитися під загрозою депортації після Brexit, якщо британський уряд не придумає способу, щоб визнати їхній статус в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.