Британські активісти заявили про загрозу депортації понад 1 млн громадян ЄС

П'ятниця, 2 грудня 2016, 14:29

У Британії активісти попередили уряд, що 1 мільйон громадян ЄС, які живуть у Великій Британії, можуть опинитися під загрозою депортації після Brexit, якщо британський уряд не придумає способу, щоб визнати їхній статус в країні.

Про це повідомляє The Guardian.

Група "The 3 Million" ("3 мільйони"), яка лобіює права осіб, які не є громадянами Британії, але для яких ця країна стала рідною, повідомили міністра внутрішніх справ, що Міністерству знадобляться роки, щоб обробити заявки від громадян ЄС на постійне місце проживання.

"Ми люди з сім'ями, дітьми, друзями та колегами по роботі, і ми переживаємо за своє невизначене майбутнє", - заявив Ніколас Хаттон, голова групи "The 3 Million", у своєму листі до міністра внутрішніх справ Ембер Радд.

"Ми закликаємо вас усунути загрозу депортації без попереднього повідомлення і дати нам, сьогодні, гарантії, що всі громадяни ЄС, які легально проживають у Британії, зможуть реалізувати своє право залишитися перш ніж Британія вийде з ЄС", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що якщо уряд вимагатиме від всіх не-британців приєднатися іммігрантів країн, що не є членами ЄС, в чергу на отримання постійного проживання, то майже 1 мільйону осіб може загрожувати депортація у день, коли Британія залишить ЄС.

Нагадаємо, Велика Британія сподівається, що їй вдасться вирішити проблеми із забезпеченням повного дотримання всіх прав громадян Британії та інших країн ЄС ще на ранній стадії Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.