Два опитування прогнозують перевагу Ле Пен у першому турі

Четвер, 23 лютого 2017, 11:08

Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен має перевагу в першому турі президентських виборів за даними двох останніх опитувань, проведених різними службами.

Про це пише Europe1.

Видання відзначає, що за даними опитування a Harris interactive до другого туру разом з Ле Пен має вийти кандидат від республіканців Франсуа Фійон, який має випередити у першому турі незалежного кандидата Еммануеля Макрона.

Але інше опитування, проведене BVA-Salesforce, ставить у першому турі виборів на друге місце якраз Еммануеля Макрона, який має боротися в другому турі з Ле Пен.

Harris interactive показує, що за Марін Ле Пен наразі готові проголосувати 25%, що на 1% більше, ніж за результатами опитування 9 лютого. Франсуа Фійон має наразі 21% підтримки і випереджає Макрона, який наразі набирає 20% голосів виборців.

В той же час опитування BVA-Salesforce показує, що Ле Пен має набрати у першому турі 27,5% голосів, що на 2,5% більше, ніж результат попереднього дослідження від 4 лютого. Позаду Ле Пен, за даними цього опитування, Макрон з 21%. Фійон, за даними BVA-Salesforce з 19% голосів має зайняти третє місце у першому турі і не виходить таким чином до другого туру. При цьому Макрон має перемагати Ле Пен в другому турі з результатом 61% проти 39%.

Додамо, опитування Harris interactive було проведене в інтернеті з 20 лютого по 22. В ньому проголосували 5249 осіб, похибка дослідження становить від 0,6 до 1,4%.

Онлайн-опитування BVA-Salesforce проводилося 19 лютого і 20 із шляхом опитування 940 зареєстрованих, похибка становить від 1,4 процентного пункту до 3,1%.

Раніше повідомлялося, що лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен покращила свій рейтинг відносно головних конкурентів Еммануеля Макрона і Франсуа Фійона, але все одно програє будь-кому із них у другому турі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.