В РФ звинуватили німецьких критиків ідеї копії Рейхстагу у симпатії до нацистів

П'ятниця, 24 лютого 2017, 15:32

Міноборони РФ висловило здивування позицією ряду німецьких політиків, які вважають провокацією створення макета Рейхстагу в Підмосков'ї і закликали уряд Німеччини висловити невдоволення Росії.

Про це йдеться в повідомленні міністерства, передає "Газета.Ru".

"По всій видимості, в Німеччині хтось забув, що саме з Рейхстагу після влаштованої нацистами пожежі 27 лютого 1933 року Гітлер і його будівельники Третього рейху почали свій вогненно-кривавий шлях у світ", - зазначив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков.

За його словами, створення макета Рейхстагу стане значущим елементом військово-історичного ландшафту парку "Патріот", що символізує перемогу над нацизмом.

"Нападки з цього приводу окремих німецьких політиків викликають не тільки крайнє здивування, але й змушують замислитися про те, яких переконань вони насправді дотримуються щодо "будівельників" Третього рейху в 1933-1945 роках", - сказав Конашенков.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині розкритикували плани, оголошені російськими військовими, щодо будівництва копії будівлі Рейхстагу в якості навчального макету для тренування підлітків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.