В Латвію доставлять п'ять американських вертольотів Blackhawk

Вівторок, 28 лютого 2017, 08:43

В рамках військової операції Atlantic Resolve в Латвії 28 лютого будуть доставлені американські вертольоти Blackhawk.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на посольство США в Латвії.

Очікується, що 28 лютого в міжнародному аеропорту Риги приземлиться транспортний літак американських ВПС з п'ятьма вертольотами UH-60 Blackhawk і військовослужбовцями 10-ї Авіаційної бригади " Phoenix" на борту.

Американських військових будуть зустрічати в ризькому аеропорту посол США в Латвії Ненсі Петіт, міністр оборони Латвії Раймондс Бергманіс, голова штабу Об'єднаних Національних збройних сил Іво Могильний, віце-командир Повітряних сил США в Європі генерал-майор Тімоті Задалі і бригадний генерал американських ЗС Патрік Дохерти.

10-я Авіаційна бригада 3-го Авіаційного батальйону загальної підтримки "Phoenix" є першою авіаційною бригадою, яка прибуде в Європу в рамках ротації з метою продемонструвати готовність США і НАТО підтримувати безпеку Європи.

Як повідомлялося, всього в Латвію, Німеччину і Румунію буде відправлено 2200 солдатів, 86 вертольотів і понад 700 одиниць обладнання. Близько 60 представників бригади проводитимуть авіаційні операції і приймати участь у міжнародних навчаннях "Atlantic Resolve" на базі в Лієлварде. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.