Українське МЗС запустило сервіс для подорожуючих – про візи та небезпеки

Вівторок, 14 березня 2017, 15:59

Міністерство закордонних справ України запустило сайт, на якому подорожуючи з України зможуть отримати інформацію без пекову ситуацію в світі.

Сервіс під назвою "Поради подорожуючим від Консульської служби України" покликаний надати користувачам оперативну інформацію щодо безпекової ситуації в тій чи іншій країні світу.

На сторінці розміщена так звана ситуаційна мапа світу, що є динамічною мапою, яка має допомогти зорієнтуватися у безпековій ситуації в світі.

Небезпеки, які можуть становити загрозу класифіковані і згруповані за трьома критеріями: "теракти і заворушення", "природні лиха", є також група "інші застереження".

Сторінка містить розділ новин консульської служби і розділ з довідковою інформацією про країни світу.

На сторінці кожної країни українці зможуть дізнатися про контакти дипломатичних установ України, про особливості візового режиму в країні

Зараз сайт перебуває в тестовому режимі, судячи з того, що у розділі, в якому міститься інформація про країни Європи, взагалі відсутня Албанія, також наразі незаповненими залишаються підрозділи з інформацією про окремі європейські країни.

Окрім того, на стадії розробки перебуває і спеціальний програмний продукт "Добровільна реєстрація українських громадян, які планують подорожі за кордон" (ДРУГ).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: