ЄБРР у 2017 році розраховує інвестувати в Україну 1 млрд євро

Понеділок, 20 березня 2017, 11:26

Директор Європейського банку реконструкції і розвитк в Україні Шевкі Аджунер розраховує, що цього року банк збільшить інвестиції в реалізацію проектів в Україні до 1 млрд євро.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За попередні два роки ми здійснили інвестування загалом на 2,2 млрд євро, тобто, близько 1 млрд євро на рік, тому я очікую, що в цьому році ми збільшимо рівень інвестицій до цієї суми", – сказав він у коментарі агентству.

Аджунер нагадав, у 2016 році інвестиції ЄБРР в Україну становили близько 600 млн євро, причиною чого стала політична нестабільність в Україні на початку 2016 року.

За словами директора ЄБРР в Україні, на 2017 рік у банку є досить серйозний портфель для інвестування і на обсяг таких інвестицій не повинна вплинути ситуація на Донбасі.

Так, він повідомив, що ЄБРР в 2017 році збирається інвестувати в будівництво метро у Харкові, розвиток електромереж України, в цілому в енергетичну сферу, а також профінансувати кілька проектів, пов'язаних з портової індустрією в Україні.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Європейський банк реконструкції та розвитку відкрив нове регіональне представництво в другому найбільшому місті України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: