Німецькі соціал-демократи впритул наблизилися до блоку Меркель – опитування

Середа, 29 березня 2017, 09:54

Німецькі соціал-демократи (СДПН) скоротили розрив з блоком консерваторів ХДС/ХСС на чолі з канцлером Ангелою Меркель при цьому рейтинг ультраправих з AfD найнижчий з 2015-го року.

Про це з посиланням на результати опитування Forsa пише Reuters.

Так, опитування показало, що підтримку блоку Меркель висловили 34% виборців, тоді як рейтинг СДПН збільшився на 1% і сягнув 32%.

При цьому статистична похибка дослідження становить 2,5%, а це значить, що блок Меркель СДПН знаходяться на одному рівні.

Цікаво також те, що останнє опитування показало низький рейтинг ультраправої "Альтернатива для Німеччини" (AfD), який знизився на 2%, до 7% – це найнижчим рівень підтримки за результатами опитувань Forsa з листопада 2015 року.

Повідомляється також про зростання рейтингу "лівих" до 8%, що виводить їх на третє місце. "Зелені" мають свої стабільні 7% підтримки, а "вільні демократи" – 6%.

Опитування було проведене з 20-24 березня, опитано було 2500 осіб. 

Додамо, результати опитування Forsa в цілому відображають результати останнього опитування  Emnid, яке показало, що підтримка соціал-демократів  Німеччини (СДПН) дещо зросла і рейтинг СДПН зрівнявся з рейтингом консерваторів з блоку ХДС/ХСС на рівні 33%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.