До Естонії прибули 140 французьких військових

Середа, 5 квітня 2017, 11:01

У вівторок до Естонії прибули висадилися 140 військовослужбовців збройних сил Франції, які будуть проходити службу в цій країні складі батальйонної тактичної групи НАТО, перекидання якої остаточно завершиться в середу.

Про це повідомляє портал ERR з посиланням на Міністерство оборони Естонії.

Французьких солдатів зустрічав міністр оборони Естонії Маргус Цахкна, який підкреслив, що Естонія є одним з форпостів Північноатлантичного альянсу.

"Захист Парижа, Лондона і Копенгагена починається з Нарви. Присутність союзників необхідна для забезпечення безпеки всіх членів НАТО, союзницькі відносини засновані на взаємній підтримці", - сказав міністр.

В Естонію у вівторок прибули 140 французьких військовослужбовців, ще 50 військових з Франції були дислоковані в Естонії раніше. Перекидання французької бойової техніки в Естонію завершилося минулого тижня.

Батальйонна тактична група НАТО у складі 1200 осіб з Великої Британії, Франції та Данії буде дислокуватися на базі в місті Тапа.

У середу в Естонію прибудуть понад 200 одиниць британської військової техніки, включаючи БМП Warrior і бронетранспортери Bulldog.

НАТО прийняла рішення розмістити батальйонні тактичні групи альянсу в Естонії, Латвії, Литві та Польщі на Варшавському саміті в липні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.