Фанати та АТОшники прибули за безвізом до Фінляндії на матч збірної України

фото
Неділя, 11 червня 2017, 14:12

До аеропорту Гельсінки прибув рейсовий літак з України з уболівальниками, що прямують на матч футбольних збірних України та Фінляндії, всі пасажири перетнули кордон без проблем.

Про це в коментарі Європейській правді розповів посол України у Фінляндії Андрій Олефіров.

За його словами, у громадян України не виникло жодних проблем з перетином кордону.

"На рейсі було понад 100 українців. Було відразу видно, що то фанати - з шарфами, дехто у вишиванках, співали пісні. Прикордонники поставилися з розумінням", - розповів дипломат.

"Ми знали, що буде багато наших фанатів. Цим рейсом летіли дві групи – фан-клуб збірної України та наші АТОшники, інваліди, яких запросили на гру, сплатили їм квитки та проживання", - додав він.

Посол зазначив, що більшість подорожуючих мали діючі візи, лише четверо подорожували з паспортом без візи. "Один з них був оператор 1+1, двоє інвалідів-АТОшників, що їхали на матч, та ще одна жінка. Вразило, що понад 100 осіб пройшли контроль за 5 хвилин, питань не виникало", - розповів дипломат.

Як відомо, в ніч на 11 червня країни-члени Євросоюзу запровадили безвізовий режим для України.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Детальніші роз’яснення читайте у статті: "Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.