Австрія важлива для Путіна, він бачить там можливість послабити ЄС - Клімкін

Понеділок, 19 червня 2017, 17:46

Австрійські компанії хотіли б полегшити режим санкцій щодо Росії для того, щоб продовжувати вести бізнес з російськими компаніями.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю австрійському виданню Profil. Переклад опублікований на сайті МЗС.

"Але ситуація в Росії змінилася. Ще декілька років тому австрійські фірми там добре заробляли, але тоді ціна нафти була на рівні 100 доларів чи вище. Той, хто вважає, що в економічному плані можна повернутись до старих часів, як тільки будуть скасовані санкції, помиляється. Крім того, у питанні санкцій йдеться не лише про нас. Йдеться про те, чи Європа загалом ще базується на правилах і про те, чи надалі толеруватимуться агресивні дії Росії", - сказав Клімкін.

Міністр наголосив, що Австрія важлива для президента РФ, який вбачає там можливість послабити європейський проект.

"Багато громадян ЄС ще не думають про загрозу, але в Україні п’ять років тому було так само. Тоді ніхто в нас не думав, що Росія введе війська у Крим та інші частини України. Якщо б ми вже тоді добре вслухались у сигнали з Москви, тоді ми могли б розпізнати подальшу війну. Це я можу рекомендувати Європі: робіть висновки з наших помилок. Прислухайтесь дуже уважно до того, що каже Росія, причому не в обличчя, а поза вашою спиною", - додав він.

Нагадаємо, канцлер Австрії Крістіан Керн виступив з критикою санкцій ЄС проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.