Телеканал Польщі спричинив напади у соцмережах на польську журналістку в Брюсселі

Понеділок, 17 липня 2017, 09:33

Брюссельський журналіст Дорота Баволек отримала образливі та загрозливі повідомлення у соцмережах, після того, як підконтрольний владі польський телеканал заявив, що вона задавала політично мотивовані питання у штаб-квартирі Європейської комісії з наміром "нашкодити Польщі".

Про це повідомляє Euractiv.

На позачерговому брифінгу Єврокомісії 13 липня Баволек, брюссельський кореспондент телеканалу Polsat, звернулася із запитанням про реакцію на падіння рівня демократії в Польщі.

У цей день правляча польська партія "Право і справедливість" (PiS) опублікувала законопроект, в якому передбачається, що нинішні судді Верховного суду будуть змушені піти у відставку, за винятком тих, що призначені міністром юстиції, який також буде відповідати за відбір кандидатів.

Оскільки Баволек не отримала реакції, вона поставила наступне запитання, висловлюючи здивування тим, що в той день представники ЄС більше хотіли говорити про Британію, країну, яка залишає Союз, а не про Польщу, "країну-члена ЄС, і, можливо, якщо ви не коментуватиме такі речі, то вона слідом також залишать ЄС".

Підконтрольний польській владі телеканал TVP, який став рупором для PiS, випустив відео, в якому він назвав питання Баволек "провокаціями", додавши, що Комісія "не проковтнула наживку".

Телеканал випустив коментар Домініка Здорта, представленого як "публіцист", який сказав, що такі питання є суто політичними, що Баволек намагалася маніпулювати Комісією і що професійні стандарти Polsat стали "неприйнятними".

Сюжет TVP спричинив сотні повідомлень у Твіттері, в яких кореспондентку Polsat позначали хештегами, в яких її називали "донощиком", "антипольським маніпулятором", "дурепою", "неомарксисткою" і "повією".

У польських соцмережах також з’явилося багато повідомлень із закликами заборонити Polsat і навіть "створити список зрадників".

Нагадаємо, в неділю у Варшаві пройшла акція протесту, спрямована проти суперечливої реформи судоустрою, яку пропонує провести керівна партія "Право і справедливість".

Раніше у Раді Європи розкритикували новий польський закон про контроль над суддями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: