Німеччина виділила ще мільйон євро на підтримку постраждалих від війни на Донбасі

П'ятниця, 18 серпня 2017, 15:20

Німеччина виділила ще один мільйон євро для підтримки постраждалих від війни на Донбасі українців.

Про це "Європейській правді" повідомили в посольстві Німеччини в Україні.

"В поточному році Німеччина знову надає безповоротні кошти розміром в один мільйон євро для підтримки гуманітарних заходів Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН)", - йдеться у повідомленні.

Підтримка здійснюється в рамках проекту "Захист і допомога внутрішньо переміщеним та іншим вразливим особам, які страждають від кризи в Україні". Допомога безпосередньо спрямована на ті частини населення, які значною мірою і надалі страждають від триваючого конфлікту у східній Україні, як, наприклад, люди з обмеженими можливостями або внутрішні переселенці у тимчасових притулках.

"Німеччина солідарно стоїть на боці України. День у день ми виступаємо за припинення конфлікту в східній Україні. Солідарність означає також, що ми повинні прагматично і швидко допомагати людям, які конче потребують нашої допомоги. Я радий, що ми можемо анонсувати надання цієї важливої допомоги безпосередньо перед Всесвітнім днем гуманітарної допомоги, який відзначатиметься 19 серпня. Всесвітній день гуманітарної допомоги застерігає нас, щоб ми не послаблювали своїх зусиль щодо захисту тих, хто його потребує", - сказав посол Німеччини в Україні Ернст Райхель.

Нинішній внесок Німеччини є продовженням її фінансової підтримки діяльності УВКБ в Україні.

"Надавши лише у 2017 році допомогу в обсязі 25 млн євро, Німеччина зберігає свою позицію найважливішого партнера України у сфері гуманітарної допомоги", - зазначили в посольстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.