Переговори про Brexit триватимуть довше, ніж очікувалося - прем'єр Словенії

Понеділок, 21 серпня 2017, 10:04

Прем'єр-міністр Словенії Міро Церар вважає, що графік проведення переговорів між Великої Британією та Євросоюзом щодо Brexit був дуже "оптимістичним".

Про це він сказав в інтерв’ю The Guardian.

"Я думаю, що цей процес, безумовно, займе більше часу, ніж ми очікували на початку переговорів. Є настільки багато важких тем для перемовин, важкі проблеми, що не можна очікувати, що всі ці питання будуть вирішені відповідно до графіку, оголошеного на початку", - сказав Церар.

Він вважає наївною британську пропозицію щодо майбутнього митного союзу. Британський уряд хоче залишити митний союз, але погодитись на нову угоду, яка надасть Британії всі поточні переваги плюс можливість обговорення угод про вільну торгівлю з рештою світу.

"Оскільки це початкова фаза, і всі три питання дуже важливі, їм ще потрібно трохи більше часу для рішення. Попередній розклад був оптимістичним. Було добре, що ми склали графік, але, звичайно, якщо ти реаліст, то не можна сподіватися, що такі фундаментальні питання будуть вирішені через кілька місяців", - сказав Церар.

Нагадаємо, Велика Британія пропонує Брюсселю створити "тимчасовий митний союз" після того, як країна залишить ЄС у березні 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.