"Талібан" заявляє про 11 загиблих американців внаслідок нападу на патруль НАТО

П'ятниця, 4 серпня 2017, 09:47

Бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" заявили, що внаслідок нападу їхнього смертника на патруль НАТО загинули 11 американців, хоча за даними військових США - лише одна особа.

Про це повідомляє The Associated Press.

Речник "Талібану" Забіхуллах Муджахід повідомив агентству у коментарі, що смертник з північної провінції Тахар напав на патруль біля Карабаху, за 30 кілометрів на північ від Кабула, приблизно о 8 годині вечора у четвер, 3 серпня.

Муджахід стверджує, що 11 американців було вбито, однак військовий офіцер США Білл Салвін заявив, що внаслідок нападу одна людина загинула, ще 6 отримали поранення, включаючи афганського перекладача.

Агентство зазначає, що суперечливі цифри щодо кількості загиблих наразі неможливо пояснити, однак таліби регулярно перебільшують про свої "досягнення" у заявах.

Раніше повідомлялося, що один солдат НАТО загинув і ще п’ятеро та перекладач отримали поранення внаслідок нападу на патруль альянсу в афганській провінції Кабул.

Як повідомлялося, у середу у південній афганській провінції Кандагар терорист-смертник врізався на машині, начиненій вибухівкою, у конвой НАТО. Тоді загинули двоє американських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.