Берлін закликав Трампа та лідера КНДР стриматися у взаємних погрозах

Середа, 9 серпня 2017, 13:59

Міністерство закордонних справ Німеччини закликало КНДР та США стриматися після загостреної риторики між американським президентом Дональдом Трампом та лідером КНДР.

Про це повідомляє Die Welt.

"Ситуація справді серйозна. Подальше брязкання зброєю, звичайно, нам тут не допоможе", - сказав речники міністра закордонних справ Зігмара Габріеля.

"Конфлікт не може бути вирішений військовим способом. Тому ми закликаємо всі сторони до помірності", - заявили в МЗС Німеччини, наголосивши на важливості продовження дипломатичних зусиль, щоб зменшити загрозу ядерних програм КНДР.

У федеральному уряді Німеччини закликали до виконання санкцій, введених проти Північної Кореї Радою Безпеки ООН.

"Саме так ми можемо збільшити тиск, щоб змусити Пхеньян до переговорів", - заявили в уряді.

Нагадаємо, Північна Корея пригрозила ударами по американській військовій базі після того, як Дональд Трамп пообіцяв Пхеньяну "вогонь та лють".

Погрози Північної Кореї пролунали за кілька годин після того, як президент США Дональд Трамп заговорив про жорстку відповідь Пхеньяну в разі нових погроз на адресу США.

Нагадаємо, 5 серпня Радбез ООН одноголосно прийняв резолюцію, яка посилює санкції проти Північної Кореї. Нові санкції фактично позбавлять Пхеньян однієї третини річного доходу від експорту, який складає $3 млрд на рік.

Північна Корея засудила останні санкції ООН, заявивши, що вони є порушенням її суверенітету. Пхеньян пообіцяв "справедливу відповідь" на санкції, не уточнивши, однак, у чому вона полягатиме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.