В Європарламенті не вірять у прогрес переговорів щодо Brexit до саміту ЄС

Четвер, 7 вересня 2017, 20:51

У Європейському парламенті вважають малоймовірним, що до жовтневого саміту Ради ЄС на переговорах щодо Brexit буде досягнутий "достатній прогрес".

Про це йдеться в заяві конференції голів політичних фракцій Європарламенту і його президента.

Відзначається, що учасники конференції обговорили в четвер стан переговорів щодо Brexit з координатором Європарламенту в переговорній команді ЄС Гі Верхофстадтом.

"З огляду на нинішній стан переговорів і нинішню позицію Великоъ Британії, представляється дуже складним досягти до жовтня достатнього прогресу з питань поділу, щоб приступити до другого етапу переговорів. У цьому випадку я вважав би розумним, щоб Рада ЄС відклала цей пункт до своєї грудневої зустрічі", - сказав глава Європарламенту Антоніо Таяні.

Європарламент на пленарній сесії в жовтні ухвалить резолюцію, в якій основна увага приділятиметься правам громадян ЄС в Британії і британських громадян в ЄС після Brexit.

Крім того, в резолюції передбачається викласти пріоритети Європарламенту з ірландського питання і дати оцінку ситуації з врегулюванням фінансових питань між сторонами.

У резолюції ЄП у також буде вказано, чи досягнуто достатнього прогресу з трьох питань поділу (права громадян, фінансове врегулювання, кордон з Ірландією), що є передумовою для обговорення переходу до другого етапу переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.