Рахой дав Пучдемону п’ять днів на пояснення щодо декларації незалежності

Четвер, 12 жовтня 2017, 07:52

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру Карлесу Пучдемону п’ять днів на пояснення того, що означає підписана і призупинена декларація незалежності.

Про це він заявив, виступаючи перед парламентом, повідомляє El Pais.

"Ми звернулися до уряду Каталонії з вимогою пояснити, чи вони проголосили незалежність з огляду на нерозуміння того, що сталося. Відповідь Пучдемона визначить подальші кроки", - сказав Рахой.

За його словами, на відповідь у Пучдемона є п'ять днів.

Якщо відповідь буде позитивною, у каталонської влади є ще один крайній термін – 19 жовтня, для того щоб скасувати свої дії і завадити активації статті 155 конституції, що дозволить Мадриду тимчасово перейняти контроль над внутрішніми справами Каталонії.

Як повідомлялося, 10 жовтня глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон разом з головами кількох партій підписав декларацію про проголошення незалежності від Іспанії. Водночас він звернувся до регіонального парламенту в Барселоні із закликом відкласти голосування за проголошення незалежності на кілька тижнів заради діалогу з Мадридом.

Пучдемон заявив про готовність вступити в діалог про незалежність зі своїми іспанськими колегами "без попередніх передумов".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.