Австрія подала позов на Німеччину через платний проїзд на автобанах

Четвер, 12 жовтня 2017, 13:38

Австрія подала позов до Суду ЄС проти Німеччини через плани запровадити дорожній збір за користування німецькими автобанами.

Про це заявив міністр транспорту Австрії Йорг Ляйхтфрід, повідомляє Kurier.

Німеччина планує запровадити оплату за проїзд автобанами з 2019 року. Австрія незадоволена тим, що німецьким водіям вартість проїзду будуть компенсувати через зниженню податку на транспортні засоби. В той час як водії з Австрії, Італії або Франції змушені будуть платити повну вартість.

Раніше Брюссель критикував Німеччину за те, що новий дорожній збір буде поширюватися в рівній мірі як на німецьких, так і на іноземних водіїв легкових автомобілів.

Зрештою ЄС та Німеччина досягли компромісу, який передбачає, зокрема, що німецькі водії найбільш екологічних автомобілів (категорії "Євро-6") будуть платити ще більш низький податок на автомобіль, ніж планувалося раніше. Цей податок буде відніматися з суми дорожнього збору.

Короткострокові тарифи за проїзд по автобанах Німеччини для іноземних водіїв також будуть знижені. Так, десятиденний тариф, залежно від об'єму двигуна і шкідливих вихлопів, складе 2,5 євро, 4, 8, 14 і 20 євро. Раніше передбачалися лише три категорії оплати - 5, 10 і 15 євро.

Очікується, що дорожній збір з власників легкових автомобілів повинен буде приносити в казну Німеччині за 500 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.