Польща відмовляється від кредиту МВФ на $9,2 млрд через покращення економіки

Неділя, 15 жовтня 2017, 11:44

Польща заявила, що відмовляється від гнучкої кредитної лінії Міжнародного валютного фонду (МВФ) на суму 9,2 мільярда доларів.

Про це Міністерство фінансів країни повідомило у своєму Twitter.

"Ми відмовляємось від кредитної лінії МВФ на суму 9,2 мільярда доларів. Польська економіка перебуває у такому хорошому становищі, щоб ми можемо це зробити", - цитує міністерство заяву міністра фінансів Польщі Матеуша Моравєцького.

"Я прийняв рішення відмовитися від гнучкої кредитної лінії після аналізу податкових даних, макроекономічних показників, оцінки нашої стабільності бюджету та валютних резервів", - заявив міністр фінансів країни.

За даними Reuters, державний бюджет Польщі за січень-серпень склав рекордний профіцит у розмірі 4,9 млрд злотих (1,36 млрд дол. США) завдяки різкому збільшенню надходжень від податку на додану вартість, оскільки економічне зростання сягнуло 4%.

У січні в МВФ схвалили дворічну угоду для Польщі за гнучкою кредитною лінією з доступом у розмірі, еквівалентному 6,5 млрд СПЗ (спеціальні права запозичення), на той час - приблизно 8,2 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: