Хакери РФ викрали секретні дані АНБ завдяки антивірусу "Касперського" – ЗМІ

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 08:16

Російські хакери, які працюють на уряд РФ, викрали у 2015 році секретну інформацію в американського Агентства національної безпеки (АНБ), зокрема, дані про те, як США проникають у комп'ютерні мережі за кордоном та здійснюють захист від кібератак.

Про це повідомляють американські видання The Wall Street Journal та The Washington Post з посиланням на свої джерела.

The Wall Street Journal повідомляє, що хакери, які працюють на російський уряд, здійснили крадіжку після того, як підрядник АНБ перемістив секретні дані на свій домашній комп'ютер.

Джерела припускають, що хакери змогли здобути дані через програмне забезпечення - антивірусні програми від компанії "Лабораторія Касперського", яке було встановлено на комп'ютері підрядника АНБ.

Справа, яка стосується ще 2015 року, не була оприлюднена та залишається під слідством федеральних прокурорів.

В АНБ відмовилася надати коментар з приводу інформації ЗМІ про викрадення даних російськими хакерами.

The Washington Post з посиланням на власні джерела повідомляє, що підрядник, про якого йде мова - громадянин США, який народився у В'єтнамі, та працював в операціях Tailored Access Operations, елітного хакерського підрозділу АНБ, що розробляє інструменти для проникнення у комп'ютери за кордоном для збору розвідувальних даних.

Джерела зазначили, що чоловік був звільнений ще у 2015 році, і навряд чи він взяв матеріали для зловмисних цілей, таких як передача їх іноземним шпигунам.

Повідомляється, що викрадення цих секретних даних дозволило російському уряду легше виявляти та уникати операцій США з кібершпіонажу, стримувати оборонні дії та відстежувати активність США.

Нагадаємо, США заборонили федеральним агентствам використовувати комп'ютерне програмне забезпечення, яке поставляє "Лабораторія Касперського", через побоювання щодо зв'язків компанії з Кремлем та російськими шпигунськими операціями.

Сенат США 18 вересня проголосував за заборону федеральним установам використовувати продукцію "Лабораторії Касперського".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: