Засновник Blackwater готовий вирішити міграційну кризу ЄС

Четвер, 30 листопада 2017, 16:26

Засновник американської приватної військової компанії Blackwater і союзник Трампа Ерік Прінс запропонував Європі свої послуги, щоб зупинити потік нелегальних мігрантів.

Про це він розповів в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera, інформує The Guardian.

Прінс пропонує створити в Лівії три поліцейських бази і відправити туди близько 750 інструкторів Frontier Services Group, які "керуватимуть, будуть надавати комунікаційну підтримку, здійснюватимуть збір даних і повітряну розвідку".

"Потік людей з Судану, Чаду, Нігеру - це промисловий процес. Щоб його зупинити, необхідно створити прикордонну поліцію уздовж південного кордону Лівії", - заявив Прінс.

Прінс заявив, що співробітники його компанії Frontier Services Group зможуть достатньо легко зупиняти, затримувати і висилати з Лівії до їхніх країн сотні тисяч африканських мігрантів, які прибули туди, сподіваючисьї нелегально дістатися до Європи.

На переконання Прінса, його план - більш гуманний, професійний і дешевий, ніж ті програми, які зараз застосовує ЄС.

Компанія Прінса Blackwater опинилася в центрі скандалу у зв'язку з убивством 14 цивільних жителів Багдада в вересні 2007 року, де вона працювала за контрактом Держдепартаменту США. Співробітники Blackwater відкрили вогонь по натовпу, коли супроводжували конвой американського уряду.

У квітні 2015 року федеральний суд США засудив одного з винуватців тих подій до довічного ув'язнення, а троє його колег отримали тюремні терміни до 30 років.

Утім, як відзначає видання, адміністрація Трампа може серйозно поставитись до пропозиції Прінса. Він пожертвував 250 тисяч доларів на передвиборчу кампанію Трампа, а його сестра Бетсі Девос працює міністром освіти США.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.