Туреччина дозволила виїзд із країни німецькому соціологу після двох років заборони

Вівторок, 19 грудня 2017, 18:28

Турецька влада дозволила німецькому соціологу Шаро Гаріпу, якого підозрюють у поширенні терористичної пропаганди, виїхати з країни.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відповідне рішення було ухвалено судом у вівторок, 19 грудня.

Згідно з постановою суддів однієї з судових інстанцій Стамбула, 51-річний Гаріп може повернутися до Кельна. Попри вердикт справу проти німецького соціолога не закривають.

 Фото з сайту DW

Шаро Гаріпу заборонили виїзд із Туреччини на початку 2016 року. В січні того року Гаріп приєднався до відкритого листа понад 1000 турецьких вчених, котрі засуджували жорсткі дії турецького уряду проти курдів, що населяють південно-східні регіони країни.

На той час Гаріп викладав за контрактом у одному з навчальних закладів на сході Туреччини. Через участь у петиції, вчений втратив робоче місце.

Згодом Гаріп опинився серед тих турецьких науковців, проти кого органи юстиції країни порушили кримінальні справи.

Турецька прокуратура заборонила Гаріпу, котрий має лише громадянство ФРН, залишати територію Туреччини. Досі впродовж тривалого часу німецькі дипломати намагалися домогтися скасування заборони на виїзд для вченого, але всі дотеперішні спроби були безуспішними.

Нагадаємо, турецький суд 18 грудня звільнив з-під варти німецьку журналістку Мешале Толу, яку звинувачують у членстві в терористичній організації та пропаганді тероризму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.