Ситуація в сфері боротьби з корупцією категорично псує картину успіхів України – посол Франції

Четвер, 21 грудня 2017, 12:42

Україна проводить низку важливих реформ, але в Євросоюзі очікують на більш фундаментальні зміни, особливо у боротьбі з корупцією.

Про це заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в інтерв’ю "Європейській правді".

"Те, що зроблено – дуже важливо, і треба віддати належне українським політикам, які зважилися на ці непрості зміни. Але на цьому тлі тим більше пригнічують ті атаки на антикорупційні органи, свідками яких ми були і які ми досі продовжуємо бачити. Ситуація в сфері боротьби з корупцією категорично псує загальну картину", - сказала Дюмон.

В той же час посол відзначила, що за останні місяці в Україні було прийнято цілу низку важливих реформ. Йдеться про реформу охорони здоров'я, пенсійну реформу, реформу системи освіти, частково проведена судова реформа.

Однак вона наголосила, що в Європі хотіли б побачити більш глибинні, фундаментальні зміни.

"Я думаю, що і український народ хотів би побачити інший рівень реформи держслужби. Представникам української влади дуже добре відомо, що потрібно зробити, щоб створити і запустити систему підготовки держслужбовців. Ми зі свого боку готові допомогти, і в Києві знають про нашу готовність і про деталі наших пропозицій", - додала Дюмон.

Читайте детальніше інтерв’ю на сайті "Європейської правди": "Посол Франції: Чи обговорювали припинення безвізу? Так! Те, що ми побачили, для ЄС стало шоком".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.