ДМС обіцяє вирішити проблему із закордонними паспортами на початку року

Четвер, 7 грудня 2017, 16:19

Державна міграційна служба України очікує нормалізацію ситуації зі строками персоналізації паспортів до березня 2018 року.

Про це повідомляється на сайті ДМС України.

В ДМС повідомили, що спільно з Поліграфкомбінатом "Україна", намагаються йти на зустріч всім без виключення громадянам, які звертаються із заявами про прискорення персоналізації паспортів.

"Однак ці звернення опрацьовуються вручну і їх кількість є на межі фізичних можливостей працівників", - йдеться у повідомленні.

За даними ДМС, у січні 2018 року заплановано запуск на Поліграфкомбінаті "Україна" додаткової лінії персоналізації паспортів, що дозволить протягом найближчих місяців поступово повернутися до планової видачі закордонних паспортів у строки до 7 або 20 робочих днів в залежності від суми оплаченого адміністративного збору.

"На сьогоднішній день затримка у видачі триває, тому міграційна служба вкотре звертається до громадян з попередженням та порадою жодним чином не планувати закордонну подорож, не маючи на руках діючого паспорта для виїзду за кордон, не звертатися до будь-яких посередників, які обіцяють будь-які конкретні строки виготовлення паспорта", - заявили у ДМС України.

Так, наприклад, у листопаді цього року, було оформлено 403 702 заяви громадян (163 567 заяв у січні 2017 року) та виготовлено ПК "Україна" 315 063 паспорти (155 230 - у січні 2017 року).

Раніше повідомлялося, що станом на жовтень 2017 року українці отримали близько 5,7 мільйона біометричних паспортів з початку 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.