В Росії розповіли про перехоплення Ту-160 винищувачами Бельгії і Британії

Понеділок, 15 січня 2018, 20:54

Російське Міноборони підтвердило супровід двох стратегічних ракетоносців Ту-160 винищувачами Бельгії та Британії у понеділок.

У повідомленні Міноборони Росії ідеться, що винищувачі ВПС Великобританії і Бельгії супроводжували маршрут двох Ту-160, що виконували плановий політ над нейтральними водами акваторій Баренцевого, Норвезького і Північного морів, пише російське агентство ТАСС.

"Тривалість польоту склала понад 13 годин. В ході польоту екіпажі стратегічних ракетоносців Ту-160 виконали дозаправку в повітрі. На окремих етапах маршруту російські літаки супроводжували винищувачі Eurofighter Typhoon ВПС Великої Британії і F-16 ВПС Бельгії", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони РФ наголосили, що "всі польоти літаків Повітряно-космічних сил Росії виконуються в строгій відповідності до міжнародних правила використання повітряного простору без порушення кордонів інших держав".

Як повідомлялось, два бельгійських винищувачі F-16 були підняті у понеділок вранці для супроводження двох російських бомбардувальників над акваторією Північного моря.

Перед цим британське Міноборони повідомило про підняття двох британських винищувачів з шотландської авіабази Лоссімут для перехоплення двох російських бомбардувальників.

В останні роки винищувачі країн-членів НАТО часто перехоплюють і супроводжують російські літаки, які порушують повітряний простір їхніх країн. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.