Прем’єр Польщі виступив за заборону організацій, що прославляють тоталітаризм

Вівторок, 23 січня 2018, 14:38

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтримав ідею повної заборони організацій, що прославляють тоталітарні режими.

Про це повідомляє RMF24.

"Організації, які прославляють німецький нацизм чи інший тоталітарний режим і послуговуються їх символами, повинні бути оголошені поза законом, а молоді люди, залучені до таких практик, мають бути покарані", - сказав Моравецький.

За його словами, польська держава не повинна демонструвати ані найменшої толерантності до "гітлерівської, нацистської, фашистської чи комуністичної символіки".

Таким чином прем’єр Польщі відреагував на журналістське розслідування каналу TVN24, що стосується діяльності окремих націоналістичних угруповань Польщі. На записах прихованою камерою видно, зокрема, як націоналісти в мундирах вермахту проголошують тости "За Адольфа Гітлера і нашу вітчизну, кохану Польщу", "вівтар" з Гітлером, а також пригощання тортом з мотивами прапора Третього рейху.

Екс-президент Польщі Лех Валенса у зв’язку з цим заявив про наявність фашизму у країні.

Польські правоохоронці вже затримали трьох осіб, яких підозрюють в організації святкування 128-ї річниці з дня народження Адольфа Гітлера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.