Австрійський Тіроль обмежує транзит вантажівок, Німеччина обурюється

Середа, 3 січня 2018, 15:04

Австрійська провінція Тіроль запровадила тимчасові обмеження на кількість транзитних вантажівок, що викликало незадоволення Німечини.

Про це повідомляє Kurier.

Влада Тіролю періодично обмежує кількість вантажних автомобілів, які проходять через перевал Бреннер. Німеччина поскаржилася в Єврокомісію, заявивши, що ці дії є порушенням вільного руху товарів в ЄС.

Єврокомісар з питань транспорту Віолета Булк у листі до міністра транспорту Німеччини зазначила, що обмеження для вантажівок на тирольських автомагістралях не є систематичними.

В листі вказується, що "ці заходи обмежені періодами збільшення обсягів перевезень важких вантажів через кілька днів після святкових днів". Тому ЄС вважає, що "не існує непропорційного обмеження вільного руху товарів".

У понеділок в Мюнхені відбудеться зустріч представників Австрії, Німеччини, Єврокомісії та Італії, де мають обговорити суперечку. В цей же день заплановане чергове обмеження руху вантажівок.

Бреннер - прикордонний перевал в східних Альпах, розташований між федеральною землею Австрії Тіроль і італійської автономною провінцією Південний Тіроль.

Найбільш використовується дорожнє сполучення між Австрією і Італією, також має важливе значення для південної Німеччини. На відміну від швейцарських перевалів основні вантажоперевезення припадають на залізну дорогу, а на вантажівки.

Тіроль наполягає на збільшенні вантажопотоку на німецькій частині транзитного маршруту і швидкому розширенні залізниці до базового тунелю Бреннера (ВВТ).

Зараз ведеться будівництво нового  коридору між Мюнхеном і Вероною, і альтернативний рух через перевал Бреннер стане непривабливим з міркувань вартості. У 2017 році через Тіроль проїхало 2,2 мільйона вантажівок.

Маршрути доступу до залізниці повинні гарантувати, що вантажні перевезення не зменшаться після відкриття нового коридору. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.